Prima pagina Despre LDB Activitati extrascolare Contact
Informaţii utile
Conducerea liceului
Secretariat
Organigrama
Program functionare
Structura anului şcolar
Codul de etica
Statutul elevului
R.O.F.U.I.P.
Regulament intern
Raportul privind starea invatamantului pe semestrul I - An scolar 2018-2019 - LTDB
PDI
Transparenta venituri salariale
ECDL
ERASMUS+

Noutăţi
Simpozionului Naţional „TERRA PLÂNGE! SALVAŢI-O!”

Incepand cu anul scolar 2014-2015, Liceul Teoretic “Dimitrie Bolintineanu”, cu sprijinul deosebit acordat de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi de Primăria sectorului 5, cărora le adresăm calde mulţumiri pe această cale, organizeaza Simpozionului Naţional „TERRA PLÂNGE! SALVAŢI-O!”.
Tratată din perspectiva mai multor arii curriculare, tematica simpozionului are ca scop ridicarea nivelului calităţii actului educaţional prin schimbul de bune practici şi valorificarea rezultatelor elevilor, oferind o diversitate de exemple care pot inspira în identificarea unor posibile căi de acţiune care să conducă la succes şi la asigurarea calităţii în educaţie.


A apărut volumul I al publicației "Terra plânge-Salvați-o!". Publicaţia, editată de Prof. Dr. Valeria PURCĂREA-CIULACU şi Prof. Daniela TĂNĂSESCU, este rezultatul activităţilor şi studiilor ştiinţifice prezentate la Simpozionul Naţional „TERRA PLÂNGE! SALVAŢI-O!”, desfăşurat pe 8 iulie 2015.

         Citeste mai mult...


A apărut volumul II al publicației "Terra plânge-Salvați-o!". Publicaţia, editată de Prof. Dr. Valeria PURCĂREA-CIULACU şi Prof. Drd. Daniela TĂNĂSESCU, este rezultatul activităţilor şi studiilor ştiinţifice prezentate la Simpozionul Naţional „TERRA PLÂNGE! SALVAŢI-O!”, desfăşurat pe 2 iulie 2016.

         Citeste mai mult...

Proiectul Mondial "ECO-SCOALA": MANANCA RESPONSABIL!

Incepand cu anul scolar 2015-2016, in cadrul Programului Mondial „ECO-ŞCOALA”, liceul nostru a fost selectat si acceptat, alaturi de doar 50 de unitati scolare din Romania, in Proiectul European Pilot „EAT RESPONSIBLY”, proiect finantat de Uniunea Europeana.
Proiectul Pilot European „Mananca responsabil! ” este un program de actiune orientat spre invatarea globala in Anul European pentru Dezvoltare 2015 si mai departe – DCI- NSAED/ 2014/339-207 si se desfăşoară pe o perioada de 3 ani, concomitent ȋn 9 state europene: Bulgaria, Cehia, Croatia, Letonia, Malta, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia.
Coordonatori Proiect:
Prof. Valeria Purcărea-Ciulacu
Prof. Ştefan Lungulete

         Activitatile „Eco-Bolintinenilor”

Cenaclul literar „Cuvinte potrivite”

Cenaclul literar „Cuvinte potrivite” exista din 2001. De atunci, sub coordonarea doamnei prof. Ruxandra Petre, realizeaza revista omonima, premiata la nivel muncipal si naţional; a participat, in perioada 2001-2004, la sedintele literare ale Cenaclului „Sagetatorul” din cadrul Uniunii Scriitorilor din Romania. Membrii cenaclului au obtinut, in 2010, premiul I si mentiuni la Concursul National de Creatie literara „Marin Sorescu”; in 2012, premiul I la sectiunile de poezie si de proza ale Concursului National de Creatie literară „Anton Holban” – Galati, premiul al III-lea la “Licart”– Bucuresti.

         Revista „Cuvinte potrivite”

Trupa de teatru „Dor fara satiu”

Trupa de teatru „Dor fara satiu”, infiintata in 1995 de doamna prof. Dora Lazar, a adunat zeci de premii la festivaluri nationale si internationale desfasurate in BUCUREDTI („Al matale, Caragiale”, organizat de Fundatia „Iosif Constantin Dragan”; „Jos Palaria!” – Teatrul de Comedie; „Licart”; „Mark Twain”; „George Constantin”; Catharsis”; „Ferdinand”; „Youth Art”; „Cinci teatre, cinci licee”; „Maiart”, „Drama Fest” – Teatrul de Opereta; „Festivalul International de Teatru cu Decor Virtual”), CONSTANTA (“Aplauze”), DEJ (“Franthousiasme”), ARAD (“Amifran”), SINAIA (“Primavera”), BUZAU (“Festivalul National de Teatru Francofon”), CLUJ (“Viceversa”), BUFTEA (“Bastion”), BRAŞOV (“EuroArt”), SEBES (“Radu Stanca”), SIBIU (“Play Go”).

In 2007, a reprezentat Romania la editia a XIV-a a FESTIVALULULUI INTERNATIONAL AL FRANCOFONIEI “JEAN LOUIS BARRAULT” din STARA ZAGORA (Bulgaria), iar in aprilie-mai 2012, la FESTIVALUL INTERNATIONAL DE TEATRU FRANCOFON (liceu) – ARTDRALA si TUTTI IN SCENA (gimnaziu) din CATANIA (Italia).

Anul acesta va merge in BOSNIA HERZEGOVINA cu varianta franceza a spectacolului O creanga de liliac alb, in ianuarie.

Cercul de folclor „Dor si dor, cu mine calator…”

Cercul de folclor „Dor şi dor, cu mine calator…”, coordonat de doamna prof. Anca Nitoiu, dateaza din 1997, an in care a obtinut si primul premiu la Concursul „Interlicee”. In 2005 si in 2007 si 2013, iubitorii de traditii romanesti de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” au putut fi urmariti in doua emisiuni difuzate la T.V.R.M. In perioada 2008-2010, membrii cercului au obtinut premiul I la simpozionul „Traditii”, iar in anul 2011 alte premii la Concursul „Descantece in cetatea lui Bucur”. Dor si dor, cu mine calator este implicat, din 2010, in Proiectul naţional “Sase sanse”, care se va incheia in 2016.